Victoria mediocrității

November 22, 2013 § Leave a comment

Au fost niște vremuri, nu de mult trecute, când pentru a avea acces la facultate trebuia să ai “dosar curat”, să ai “origine sănătoasă” – anii ’50 ai secolului trecut. Când cel care se înălța un pic deasupra mediei, adică deasupra mediocrității, era “decapitat”, pus la colț, marginalizat. Toată lumea trebuia să fie egală – cu forța dacă cineva nu pricepea de vorbă bună. Unii naivi au crezut că lucrurile se vor schimba după ce s-au vărsat pe străzi câteva găleți de sânge.

Ei bine, datorită luminii venite dinspre Vest, din țara tuturor posibilităților, acele vremuri s-au întors. Nimeni nu te mai caută la origine. Acum ți se spune să nu discriminezi. Să nu discriminezi prin inteligența ta, prin viteza picioarelor, prin înălțime sau prin eleganță.

O şcoală generală din Capitală a fost amendată cu 1.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru că a organizat un concurs pentru a forma o clasă de elită (știre Digi24). Gata! Mediocritatea are acum și organ de poliție.

Americanii, care nu au cunoscut comunismul decât în varianta romantică a unor blambeci naivi izolați în lumea de celuloid a Hollywood-ului, au făcut cadou lumii o formă nouă de ciumă: corectitudinea politică.

Corectitudinea politică, sesiza foarte bine H.R. Patapievici într-un articol argumentat, apărut prin 1995 în Revista 22, este comunismul american. Iată-l la lucru: amenzi pentru că într-o școală cineva a avut ideea să aleagă grâul de neghină. Adică să separe pe cei mai iuți (la minte), de cei mai puțin sprinteni. Nu este asta o victorie a mediocrității?

Prin 1975, Martin Heidegger observa, citind lucrărilor laureaților Nobel în biologie, biomecanică, chimie, că intenția nemărturisită a oamenilor de știință este facerea omului (clonarea). În clipa în care acest lucru va fi posibil tehnic și permis etic, când omul va inventa sofismele sofisticate necesare ca să poată justifica oroarea prin care se instituie pe sine Dumnezeu, atunci se va instala victoria totală a mediocrității. Fabricile de oameni vor produce pe bandă rulantă “unități umane” după trebuință: forță de muncă, elemente menite să distreze masele, câțiva lideri, câteva mostre pentru coloratură.

Toate astea există și acum, dar “la liber”, ivite dintr-un plan infinit mai subtil decât pot pune pe lume cohortele de “oameni de știință”, atunci însă vor fi sub control, fiindcă toată lumea își va cunoaște locul decis încă din eprubetă.

P.S. Același CNCD a amendat şi Ministerul Afacerilor Interne cu 1.000 de lei, pentru condiţionarea înscrierii la Şcoala de agenţi de poliţie din Câmpina în funcţie de înălţimea candidatului. Păi cum altfel? De liniștea noastră trebuie să se ocupe piticii din Alba ca Zapada și piticii lui Barbă-Cot! Ăia înalți și frumoși sunt toți infractori, infiltrați fraudulos în lumea mediocrității noastre.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Victoria mediocrității at o umbrelă.

meta

%d bloggers like this: