Aparent politică

August 1, 2014 § Leave a comment

Aștept cu nerăbdare alegerile din toamnă, dar nu pentru a afla cine va fi viitorul președinte și cum va arăta viitorul Guvern. Se cam știe. Cu o “dreaptă” despletită, “stînga” lui VVP (nu, nu e Vladimir Vladimirovici Putin!) va prelua “volanul” pentru multă vreme. Aștept pentru că presimt și o mai temeinică “alegere a apelor” în lumea artelor: teatru, litere etc.

Postul TV Antena 3 desfășoară de multă vreme o campanie de repunere pe scenă a unor “valori naționale”, o readucere în prim-plan a unor figuri depășite de vremuri, blocate afectiv în trecutul cu iz comunist în care dădeau tonul petrecerii. E greu să te lași dus din fruntea bucatelor fiindcă vanitatea e nesățioasă. “Valorile” și cei care se regăsesc în ele mișcați de misteriosul mecanism al nostalgiei sau de viermele tenace al resentimentului – au existat mereu mase de “dezmoșteniți” – vor avea ocazia, din decembrie încolo, să chiuie dezlănțuiți, răzbunați de victoria imposturii.

Bucurați-vă de ultimele luni de lumină!

Update. Un insert actual.

“Nu mă interesează politica!”

Populația acestei țări suferă de autism socio-politic. Lehamitea față de clasa politică, pe care majoritatea românilor o ridică la rang de virtute, de trăsătură aristocratică, de fluturare princiară și indiferentă a mîinii, este rezultatul comportamentului acestor mafioți care au privatizat țara în beneficiu propriu. Un rezultat care înseamnă victoria lor. România devine, pe zi ce trece, un srl al golanilor fără scrupule. Și populația, adică tu, și tu, și tu, luați în parte și în grup, vă comportați ca niște contese și prinți care își beau limonada pe fundalul unui bombardament cu excremente. Mă refer, în primul rînd, la cei sub 50 de ani. O să vă ajungă valul de rahat la buza paharului cu limonadă, o să vedeți cum vă urcă rahatul, metodic, pe pai, pînă la buze.

Mă apucă iar groaza la gîndul celor doi fanfaroni care se ocupă de finanțele țării: Ioana Petrescu, o duduie cu multă carte degeaba care nu pare în stare să aibă o discuție adultă despre banii statului, și un golănaș, premierul României în 2014, prins în offside pe teme și terminologie cu care se presupune că trebuie să jongleze la negocierile cu FMI și Banca Mondială.

Dar voi beți-vă liniștiți limonăzile! Cînd rahatul gestionat de ăștia doi, și de alții ca ei, vă va ajunge la nas, o să sorbiți exact ce meritați pentru apatia voastră fudulă pe care o turnați din belșug în deviza “Nu mă interesează politica!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Aparent politică at o umbrelă.

meta

%d bloggers like this: