Culcă-te, Gheorghe, și nu ne luați de proști!

August 14, 2014 § Leave a comment

E la modă să compari procesul, condamnarea și încarcerarea lui Dan Voiculescu cu procesele staliniste (ceea ce reprezintă o formă de torticolis cerebral). E la modă să compari confiscarea averii unui infractor dovedit în justiție în baza unui cod penal adoptat democratic și a unui proces desfășurat în condiții de libertate absolută, confiscare operată pentru recuperarea prejudiciului adus statului, cu naționalizările samavolnice făcute de comuniști (ceea ce reprezintă o insultă la adresa inocenților desproprietăriți).

Ultima figură notorie care s-a plecat adînc, cu toată anvergura talentului său, la poalele turnătorului Dan Voiculescu este rapsodul Tudor Gheorghe. De ce se crede domnul Tudor Gheorghe îndreptățit să se revolte? Ne spune chiar domnia-sa:

”În ’59 tata a fost condamnat la 22 de ani de închisoare si toată averea familie confiscata (remarcați paralela factuală cu situația infractorului Dan Voiculescu, n.m. B.B.) Mama cu trei copii a fost trimisă pe drumuri. Prin ’70 am primit o scrisoare prin care Justiția își cerea scuze (de dragul istoriei, ar fi interesant de văzut cum suna presupusa scrisoare, n.m. B.B.). De suferința noastră nicio vorbă. Pînă la urmă se va constata că totul a fost o făcătură ordinară (aserțiune care desăvîrșește, sofistic, paralela de la început, n.m. B.B.) Și totul se va uita. Amărăciunea, consumul nervos, injurile aduse de colegii de breaslă, orbiți de invidie și altele cum vor fi șterse”.

Sunt mai multe erori de logică (voite sau nu, nu știu precis) în “ghiersul” rapsodului. Tatăl domnului Tudor Gheorghe, Ilie Tudor, a făcut închisoare politică în regimul comunist fiindcă a fost legionar. Tatăl domnului Tudor Gheorghe nu a făcut doar închisoare politică; domnul Ilie Tudor a fost membru, înțeleg că activ, al unei organizații criminale care l-a asasinat, printre mulți alții, pe profesorul și savantul Nicolae Iorga. Tatăl domnului Tudor Gheorghe, “iedul lui Codreanu”, ar fi făcut închisoare penală, în funcție de vinovăția personală, în orice regim democratic. Faptul că a făcut închisoare în regimul comunist – criminal și el – nu-i albește obligatoriu opțiunea antebelică. Exact pe acest sofism s-a bazat și minciuna bolșevică: sovieticii i-au învins pe naziști, Stalin l-a învins pe Hitler, Stalin e, așadar, “tătucul bun”, iar Hitler un monstru.

Nu, domnule Tudor Gheorghe, și Stalin și Hitler au fost doi ticăloși care și-au disputat lumea; unul a pierdut, unul a cîștigat. Pe Stalin l-a “albit” o propagandă intensă exact ca cea la care participați acum. Cît de orbit sunteți să nu vedeți că serviți – din motive care vă privesc fie că țin de prostie, fie de interes – un fost turnător la Securitatea care v-a închis tatăl?

Mai mult însă, nu toți condamnații din pușcăriile comuniste au fost inocenți în mod absolut. Dacă mișcarea legionară ar fi avut parte de un proces ca cel de la Nurenberg – și nu de făcătura comisarilor politici manevrați de Moscova -, tatăl dumnevoastră, domnule Tudor Gheorghe, s-ar fi putut trezi, în funcție de vinovăția personală, pe banca acuzaților și, probabil, ar fi putut face și pușcărie în calitatea domniei sale de membru activ al unei organizații criminale.

Domnule Tudor Gheorghe, a fi anticomunist nu te face obligatoriu un înger: și Hitler a fost anticomunist. Și la fel de anticomuniști au fost asasinii lui Nicolae Iorga. Și nici talentul nu te face obligatoriu o instanță frecventabilă în orice condiții. Fiindcă talentul nedublat de responsabilitate și discernămînt poate fi o otravă fatală dacă “încape pe mîna” unui ins cu direcția avariată.

Nu ne luați de proști!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Culcă-te, Gheorghe, și nu ne luați de proști! at o umbrelă.

meta

%d bloggers like this: