Dezbărarea de moaște

September 21, 2014 § 3 Comments

Radu Beligan: “Îl susțin pe Victor Ponta, pentru că țara asta are nevoie de un Președinte tânăr și energic!”

Încă unul care-și dă arama pe față. Un senil jalnic. Moaște cu zurgălăi. O fi produs singur acest panseu ori i s-a suflat în cască? Arc peste timp. De la admirația față de Ion Iliescu la susținerea lui Victor Ponta. “O viață ca o operă de artă”.

Prima amintire cu Radu Beligan e de pe la șapte ani cînd m-am apucat să învăț pe dinafară “D’ale carnavalului”, varianta radiofonică. Se jerpelise caseta aia de atîta ascultat. Era “Catindatul”. Apoi, mai tîrziu, pe scenă, la un spectacol după “Contrabasul” lui Patrick Süskind. Pe urmă, acum cîțiva ani, în Piața Mare din Brăila, unde își cumpăra niște mere. Nu m-a atras niciodată, nu m-am topit niciodată după “marele maestru”. Un brand umflat de o biologie tenace. Nu e nici Peter O’Toole, nici Laurence Olivier, nici Charlie Chaplin.

Cineva reamintește că prin anii ’80, Radu Beligan îi trăgea niște limbi în cur lui Ceaușescu, în fața TNB, lucru pe care Octavian Cotescu l-a refuzat. Deci: Ceaușescu, Iliescu, Ponta. Omul e consecvent pe “linie de partid”. Deh, “o viață ca o operă de artă”!

Afecțiunea electivă creează uneori monștri. Dacă nu ne vom dezbăra la timp de moaștele vii și toxice care ne populează prezentul, și care sunt hrănite de un trecut sulfuros, putem pune cruce pe viitor. Apropo, se cam fac ăia “vreo 20 de ani” de care vorbea Brucan.

Advertisements

§ 3 Responses to Dezbărarea de moaște

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Dezbărarea de moaște at o umbrelă.

meta

%d bloggers like this: