Neamțul și “iepuroaica”

October 8, 2014 § Leave a comment

Comentariul Gabrielei V. Firea la adresa lui Iohannis m-a lăsat fără cuvinte. Încerc de jumătate de zi să scot din mine greața stîrnită de femeia asta. Scopul comentariului ei nu a fost acela de a empatiza cu, poate, o dramă a lui Iohannis, de a deplînge poate o situație complicată, o realitate intimă, și poate dureroasă, a familiei Iohannis. Nu. Ea a vrut să lovească jos, cu dorința de a umili, de a înjosi pe contracandidatul faraonului obraznic și plagiator.

Îmi mai rămîne doar să cred că nașterea unui copil nu schimbă pe toată lumea. Sau, nu le schimbă pe toate femeile. Unele rămîn ce-au fost și înainte: țoape de mahala, mîrlance care își ascund duhoarea caracterului sub tone de parfum de firmă.

În fond, o dată ce-a rămas “grea” și vaca fată un vițel sau o vițică.
Cred că ar trebui reevaluată “mistica mamei”.
Nici vaca, nici scroafa nu sunt mai puțin mame decît “iepuroaica” Firea.

P.S. Pe “pupăza din tei” n-a deranjat-o lipsa de “productivitate” a lui Ion Iliescu. Redau aici atacul mizerabil al “doamnei” G. V. Firea. Nu mă mai chinui să pun diacritice infecției ăsteia (am luat-o cu copy/paste așa cum iei un găinaț de pe haină, cu un bețișor, atent să nu te murdărești):

“Din punctul meu de vedere a fi un bun familist inseamna nu doar a fi casatorit, ci si a avea copii. Eu insami, daca Dumnezeu nu ma ajuta sa am doi copii si acum sa fiu din nou insarcinata, va spun sincer ca as fi infiat, pentru ca eu nu concep viata fara copii.
Nu esti un om complet fara sa cresti un copil si consider ca, mai ales, acea afirmatie pe care poate a facut-o (sa spunem din greseala, dar ea ramane in spatiul public) si anume ca neinvestind in educatia copiilor a investit in imobiliare, domnul Iohannis practic a spus ceea ce gandea, ca intr-un fel pune mai mult pret pe investitia in imobiliare, decat in educatia copiilor”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Neamțul și “iepuroaica” at o umbrelă.

meta

%d bloggers like this: