Pesimism

October 13, 2014 § Leave a comment

Cred că ne facem mari iluzii dacă ne imaginăm că proștii care votează cu Ponta și iresponsabilii care se poartă virgini pe deasupra “băltoacei politice” vor exclama, după ce ne vom instala pentru cinci ani în miezul catastrofei, “Doamne, ce-am făcut?!”

Nu. În virtutea “democrației”, proștii vor continua să fie proști, iar iresponsabilii cu ceva scăpărări de neuroni își vor găsi justificări contorsionate care să le adoarmă rapid scurtele convulsii cu aer de remușcări.

Azi, la piață, am coborît “în popor”. Noi, aici, în lumea care nu degeaba se cheamă “virtuală”, rîdem, glumim, ne ungem unii pe alții cu laude și ciocnim pahare imaginare la zaiafetul miștourilor anti-Ponta. Ei, acolo, habar n-au de noi. Colcăie mulți și proști – nici nu mai contează cauzele, de ce sunt mulți, de ce sunt proști.

Cred că e bine să ne pregătim catacombele pentru retragere. Să ne pregătim ca să nu cădem prea de sus. De la înălțimea iluziilor că proștii și iresponsabilii se vor trezi în al doisprezecelea ceas. Nu se vor trezi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Pesimism at o umbrelă.

meta

%d bloggers like this: