“Cerul e un vid” – din 16 noiembrie

November 9, 2014 § Leave a comment

În condiții normale, rîdem. Ne uităm la filmulețele astea și rîdem. Rîdem singuri, rîdem cu prietenii. Rîdem de cei care cred că Biblia a scris-o Eminescu, rîdem de cei care nu știu cum se cheamă țara în care trăiesc, rîdem de cei care nu știu pe ce continent e România, rîdem de cei care spun că “creierul e cu circuitul capului”, rîdem de cei care afirmă că “cerul este o ființă umană care trebuie să credem în el”, rîdem de cei care nu știu cîte luni are un an, rîdem de cei care cred că Ion Creangă a scris Constituția țării, rîdem de toți acești compatrioți amuzanți și inofensivi. Suntem convinși că ei sunt undeva departe, într-o lume a lor, bizară, cu propriile ei legi, o lume în care, dacă nu “ești plimbat”, nu știi cum stă treaba cu nivelul erecției la români, o lume în care Tarzan e ba “un actor”, ba “șeful leilor”, o lume în care “saliva e ceva care se mănîncă cu pîine”…

Rîdem de ei și de lumea lor crezîndu-ne protejați. Uitați-vă la femeia din filmulețul de mai sus. E din lumea lor. Dacă pe 16 noiembrie nu se va ieși masiv la vot, vor rîde ei, iar în lumea noastră, pe care o credeam normală, vor năvăli adevărurile lor: vom afla că pe Iisus l-au omorît “pentru că era prea pricopsit și că n-avea să le dea la toată lumea”, că Pămîntul e dreptunghiular și că Ștefan cel Mare a fost un scriitor care a scris poezii.

Și nu vom putea protesta. Fiindcă în rînd cu ei, împărtășind aceeași alegere politică, vor defila actorii societari de onoare ai Teatrului Național (Florina Cercel, Costel Constantin, Adela Mărculescu și maestrul Radu Beligan), Nicu Alifantis, Gabi Szabo, multiplă campioană mondială și olimpică, Ioan Holender, fost director al Operei de Stat din Viena, Prof. dr. Alexandru Irimie, rector al UMF Cluj Napoca, Irinel Popescu, eminent chirurg și academician, Leonard Doroftei, campion mondial la box, Helmuth Duckadam, legendă a fotbalului românesc și cine știe care alții vor mai apărea în zilele următoare. Nu numai că nu vom putea protesta, dar vor rîde ei cu rîsul lor descărnat, cu rîsul celor care cred că astăzi ne aflăm în anul “două mii și nu mai știu” și că “cerul e un vid”.

Adică exact ce ne așteaptă dacă nu ieșim duminică la vot : un vid.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading “Cerul e un vid” – din 16 noiembrie at o umbrelă.

meta

%d bloggers like this: